ΜΕΝΟΥ
Το καλάθι σας
Οι παραγγελίες εντός Αθηνών, Πειραιά κ προάστίων παραδίδονται άμεσα με ΤΡΟΧΑΔΗΝ COURIER εντός 2-3 ημερων. Για τις υπόλοιπες περιοχές θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας των Courier, οι παραδόσεις των παραγγελιών από τον μεταφορέα ενδέχεται να καθυστερούν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα(Κυριακή Δόλια - Γαβρά, Μαρία Κέκκου)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα(Κυριακή Δόλια - Γαβρά, Μαρία Κέκκου)
-40 %
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα(Κυριακή Δόλια - Γαβρά, Μαρία Κέκκου)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου
Περιέχει απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου
Κυριακή Δόλια - Γαβρά, Μαρία Κέκκου
επιμέλεια σειράς: Σίνος Γκιώκας

Ελληνικά Γράμματα, 2007
511 σελ.

Η νεοελληνική γλώσσα είναι μια σύγχρονη μορφή της μίας, ενιαίας και αδιαίρετης ελληνικής γλώσσας, που ομιλείται από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Πέρασε βέβαια από διάφορα στάδια εξέλιξης και επέδειξε μεγάλη αντοχή. Στη νεοελληνική επιβιώνουν και χρησιμοποιούνται αυτούσιες πάρα πολλές λέξεις και φράσεις από την αρχαία ελληνική, πράγμα που αποδεικνύει τη διαχρονικότητα της γλώσσας μας.

Είναι επομένως απαραίτητο να γνωρίσουμε τις παλαιότερες μορφές της για δύο βασικούς λόγους: αφενός για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη γλώσσα που μιλάμε και αφετέρου για να γνωρίσουμε την παραγωγή έργων ποίησης ή έντεχνης πεζογραφίας ανθρώπων που δημιούργησαν και άφησαν πολιτισμό.

Η ιστορία και η γλώσσα μας είναι η περιουσία μας. Επιβάλλεται λοιπόν να τη γνωρίζουμε σήμερα όσο ποτέ άλλοτε για να αντισταθούμε στη λαίλαπα του γλωσσικού ηγεμονισμού. [...]

(από το προλογικό σημείωμα των συγγραφέων)

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha
9,90€
16,50€
  • Προσωρινά Εξαντλημένο: Διαθέσιμο
  • ISBN: 9789601900124
  • MPN: 9789601900124
Προβολές Προϊόντος: 848
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.