ΜΕΝΟΥ
Το καλάθι σας

Ανθολόγιο Β΄ Γυμνασίου Εκδόσεις Σαββάλα ( Θεώνη Ντρίνια )

Ανθολόγιο Β΄ Γυμνασίου Εκδόσεις Σαββάλα ( Θεώνη Ντρίνια )
Ανθολόγιο Β΄ Γυμνασίου Εκδόσεις Σαββάλα ( Θεώνη Ντρίνια )

Ανθολόγιο Β΄ Γυμνασίου
Αρχαία Ελλάδα: Ο τόπος και οι άνθρωποι

Θεώνη Ντρίνια

Σαββάλα, 2008
256 σελ.
978-960-449-678-5

Το βιβλίο αυτό αποτελεί βοήθημα στο σχολικό βιβλίο "Αρχαία Ελλάδα": "Ο τόπος και οι άνθρωποι" (Ανθολόγιο) για τη Β΄ Γυμνασίου. Το βιβλίο ακολουθώντας την οργάνωση του σχολικού εγχειριδίου περιλαμβάνει:
- Συνοπτική παρουσίαση του εισαγωγικού σημειώματος του σχολικού βιβλίου στην αρχή κάθε ενότητας σχετικά με την πόλη ή την περιοχή στην οποία αναφέρεται κάθε ενότητα -στην τελευταία ενότητα το εισαγωγικό σημείωμα αναφέρεται στο φαινόμενο του αθλητισμού.
- Επεξεργασία των κειμένων των ενοτήτων, η οποία περιλαμβάνει:
Στοιχεία για τον συγγραφέα, για το έργο του γενικά, για το συγκεκριμένο έργο από το οποίο προέρχεται το ανθολογούμενο απόσπασμα και για το ίδιο το απόσπασμα.
- Ερμηνεία λέξεων ή φράσεων (όπου κρίνεται απαραίτητο)
- Πραγματολογικά στοιχεία - Ερμηνευτικά σχόλια
- Σχολιασμό βασικών θεμάτων του κειμένου.
- Στοιχεία τεχνικής
- Απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου.

Σε κάποια κείμενα μπορεί να υπάρχουν και συμπληρωματικές ερωτήσεις. Επίσης προτείνονται και τρία Κριτήρια Αξιολόγησης. Οι απαντήσεις όλων αυτών δίνονται στο τέλος του βιβλίου.

Επιπλέον, μέσα σε έγχρωμα πλαίσια δίνονται περισσότερες πληροφορίες ή αποσπάσματα από άλλα έργα που αφορούν το εξεταζόμενο κάθε φορά κείμενο (π.χ. με αφορμή το κείμενο 5, "Οικογενειακό Συμβούλιο", της ενότητας Ι δίνονται κάποια γενικότερα στοιχεία για τα δικαστήρια στην αρχαία Αθήνα και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης που ίσχυε εκεί).

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha
9,60€
  • Προσωρινά Εξαντλημένο: Διαθέσιμο
  • ISBN: 9789604496785
  • MPN: 9789604496785
Προβολές Προϊόντος: 1719
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.