ΜΕΝΟΥ
Το καλάθι σας

Η μαγεία της σωματιδιακής φυσικής

Η μαγεία της σωματιδιακής φυσικής
Η μαγεία της σωματιδιακής φυσικής

Η μαγεία της σωματιδιακής φυσικής

Bruce A. Schumm

Μια επιστημονική θεωρία, για να είναι χρήσιμη, σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, πρέπει να γίνεται κατανοητή από κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο. Στο βιβλίο Η Μαγεία της Σωματιδιακής Φυσικής, ο πειραματικός φυσικός καθηγητής θεωρητικής φυσικής Μπρους Α. Σαμ (Πανεπιστήμιο Σάντα Κρουζ, Καλιφόρνια) εφαρμόζει στο ακέραιο τον ισχυρισμό του Αϊνστάιν διασαφηνίζοντας τη θεωρία του Καθιερωμένου Προτύπου της σωματιδιακής φυσικής – μια θεωρία η οποία βρίσκεται στην κορυφή των επιστημονικών επιτευγμάτων του 20ού αιώνα και εξετάζει θέματα όπως: ο κυματοσωματιδιακός δυϊσμός, οι βασικές ιδέες της κβαντομηχανικής μέσα από την περιγραφή των τεσσάρων θεμελιωδών δυνάμεων, οι εσωτερικές και κρυφές συμμετρίες, η θεωρία βαθμίδας, το μποζόνιο Χιγκς.

   Το επιστημονικό έργο των πιο αξιόλογων φυσικών του προηγούμενου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Αϊνστάιν, Σρέντιγκερ, Χαϊζενμπεργκ, Ντιράκ, Φάινμαν, Γκελ-Μαν και Ουάινμπεργκ, συνυπάρχει σε αυτό το μοναδικό βιβλίο, όπου ο συγγραφέας αναδεικνύει τη θαυμαστή σχέση ανάμεσα στον απομονωμένο κόσμο των αφηρημένων μαθηματικών και στις καθημερινές ζωογόνες ιδιότητες του φυσικού κόσμου.

   Η Μαγεία της Σωματιδιακής Φυσικής πραγματεύεται τις ιδέες που ερμηνεύουν τα μυστήρια του σύμπαντος, εισάγοντας τον αναγνώστη στα βαθιά ερωτήματα της σωματιδιακής φυσικής που ερευνά το «εντός το οποίο ζει στο εντός».

  • : 978-960-6881-05-3
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 520
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 21 cm

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Captcha
26,60€
  • Προσωρινά Εξαντλημένο: Διαθέσιμο
  • ISBN: 9789606881053
  • MPN: 9789606881053
Προβολές Προϊόντος: 941
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.