ΜΕΝΟΥ
Το καλάθι σας

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου

Στο τέλος του Ιουνίου οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι τα περιθώρια ζωής του ήταν δύο με τρεις εβδομάδες το πολύ. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (γιορτή της Αγίας Ευφημίας) κοινώνησε για τελευταία φορά γονατιστός μπροστά στο κρεβάτι του. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του. Κοιμήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και ώρα 11:00 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως και αποφάσισε την κατάταξη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Γέροντος Παϊσίου ΑγιορείτουΑγιορείται Πατέρες και ΑγιορείτικαΠολύ με πειράζει η συνείδησή μου, που δεν κράτησα σημειώσεις με λεπτομέρειες για τους ενάρετους Πατέρες, που έζησαν τώρα τα τελευταία χρόνια, για τους οποίους μου διηγούνταν οι ευλαβείς Γεροντάδες, όταν ήμουν αρχάριος Μοναχός· όπως επί..
5,00€
Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου (πανόδετο)   Ιερομονάχου ΙΣΑΑΚΠεριγραφήΗ ακριβής βιογραφία του Αγίου με γνώση και αλήθεια. Η ιδιαίτερη χάρη του προσώπου του με τη δύναμη της μυστικής του σχέσης με το Θεό, χωρίς να καταργούνται τα χαρακτηριστικά της ιδιοσ..
17,00€
Γέροντος Παϊσίου ΑγιορείτουΕπιστολέςΠρόλογος 7Διαθήκη 10ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α' Προς αρχαρίους 15ΕΠΙΣΤΟΛΗ Β' Μικρή ευλογία από λίγους "ξηρούς καρπούς" 83ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ "Πνευματικά βότανα" 151ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ' "Μια χούφτα πείρα, κολοκυθόσποροι καβουρντισμένοι στα πυρά των πειρασμών" 163ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε' Περί παρ..
6,00€
Γέροντος Παισίου Του Αγιορείτου Με Πόνο & Αγάπη Για Το Σύγχρονο Ανθρωπο Λόγοι Α'ΠεριγραφήΤέσσερις ενότητες λόγων του γέροντα Παϊσίου για τη «κατάσταση Κάϊν» που βασανίζει το σύγχρονο άνθρωπο συνθέτουν τον Α' τόμο της σειράς «Λόγοι» - που εξέδωσαν με τις ευλογίες του ιδρυτή και πνευματικού το..
12,00€
Γέροντος Παισίου Του Αγιορείτου Οικογενειακή Ζωή Λόγοι Δ'Με τον παρόντα τόμο, τέταρτο της σειράς, "Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο" συνεχίζεται η δημοσίευση των λόγων του μακαριστού Γέροντος Παϊσίου. Ο Γέροντας, χαριτωμένος από τον Θεό, έδινε συμβουλές, καθοδηγούσε και παρηγορούσε τους ..
12,00€
Γέροντος Παισίου Του Αγιορείτου Πάθη & Αρετές Λόγοι Ε'Κυκλοφόρησε και ο πέμπτος τόμος της σειράς «Λόγοι» του θεόπνευστου Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Οι προηγούμενοι τόμοι στους οποίους έχουμε αναφερθεί από αυτή τη στήλη παλαιότερα, σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία, διότι τα μεστά ..
12,00€
Γέροντος Παισίου Του Αγιορείτου Περί Προσευχής Λόγοι Στ'Στον τόμο αυτόν, περιλαμβάνονται λόγοι του Γέροντος Παϊσίου ειδικά για την προσευχή. Για τον Γέροντα Παΐσιο η προσευχή είναι η μεγάλη δυνατότητα που μας έδωσε ο Θεός να επικοινωνούμε μαζί Του, για να ζητούμε τη βοήθειά Του. Ο Γέροντας πονούσε..
12,00€
Γέροντος Παισίου Του Αγιορείτου Πνευματική Αφύπνιση Λόγοι Β'«Πνευματική λεβεντιά», «πνευματικά όπλα», «αγωνιστικότητα και ευλάβεια», «εξάρτηση απ' τον ουρανό», «ευθύνη της αγάπης» : πέντε αφυπνιστικά κεφάλαια για το βαθύτερο νόημα της ζωής, σύμφωνα με τους ακριβείς λόγους του γέροντα Παϊσίου στο Β..
12,00€
Γέροντος Παισίου Του Αγιορείτου Πνευματικός Αγώνας Λόγοι Γ'Ο γέρων Παίσιος εξηγεί τη μεγάλη δύναμη των μυστηρίων της μετανοίας και εξομολογήσεως που απελευθερώνουν, διά του κατάλληλου πνευματικού, τον άνθρωπο από τα δεσμά της αμαρτίας και κάθε άλλη δαιμονική επήρεια.Σκληρό Εξώφυλλο.Σελίδες: 32..
12,00€
 Γέροντος Παϊσίου ΑγιορείτουΆγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης Μεγάλη υποχρέωση αισθάνομαι στον Πατέρα Αρσένιο, τόσο για τ' όνομά του που μου 'δωσε μαζί με τις άγιές του ευχές στην κολυμβήθρα, όσο και αργότερα, μικρός, που θήλαζα στα λίγα του βιβλία, που διέσωζε ο γερο-Πρόδρομος ο Κορτσινόγ..
5,00€
Ο Αγιος Παίσιος Ο ΑγιορείτηςΟ Άγιος Παΐσιος από μικρό παιδί είχε στόχο τον Ουρανό. Σ' αυτόν τον στόχο ήταν στραμμένος με θαυμαστή ακρίβεια σε όλη την ζωή του. Ανέλαβε αγώνες που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μέτρα, έχυσε ιδρώτες και δάκρυα, έκανε πνευματικά πειράματα στον εαυτό του και άφησε τις πνευματι..
12,00€
Γέροντος Παϊσίου ΑγιορείτουΟ ΓΕΡΩΝ ΧΑΤΖΗ-ΓΕΩΡΓΗΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ 1809-1886Οι απόγονοι πάντοτε έχουν ιερό καθήκον να γράφουν τα θεία κατορθώματα των Αγίων Πατέρων της εποχής τους και τον φιλότιμο αγώνα που έκαναν, για να πλησιάσουν στον Θεό. Φυσικά, με το να γράφουμε για τους Αγίους μας, πάλι εμείς ωφ..
3,00€
Εμφάνιση 1 έως 12 από 13 (2 Σελ.)
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.